Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Počet prípadov v USA klesá: Potvrdili sa tri varianty KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

WASHINGTON - Riaditeľka amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v pondelok uviedla, že počet nových prípadov nákazy ochorením COVID-19 a počet hospitalizácií v posledných týždňoch klesol, avšak v Spojených štátoch boli zistené tri mutácie, ktoré vyvolávajú obavy.

Podľa agentúry AP Rochelle Walenskyová na brífingu v Bielom dome povedala, že väčšina z desiatok prípadov mutácií koronavírusu v USA alebo variantov koronavírusu zahŕňa variant, ktorý bol prvýkrát zistený v Británii.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Potvrdené sú však aj tri prípady mutácie, ktorá bola prvýkrát zistená v Južnej Afrike, a jeden prípad variantu, ktorý bol prvýkrát potvrdený v Brazílii. Britský variant koronavírusu sa šíri ľahšie a je smrteľnejší, ale juhoafrický vyvoláva ešte väčšie obavy pre prvotné náznaky, že vakcíny proti nemu by nemuseli byť také účinné.

Walenskyová vyzvala Američanov, aby sa dali očkovať, hneď ako budú mať možnosť, a zdôraznila, že teraz nie je ten správny čas na uvoľnenie základných preventívnych opatrení, ku ktorým patrí nosenie rúšok.

Viac o téme: PoklesUSAVariantyKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu