Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Anglicko rozšíri testovanie v oblastiach, kde sa šíri juhoafrický variant vírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

LONDÝN - Britské zdravotnícke úrady v pondelok oznámili, že rozšíria testovacie kapacity v ôsmich oblastiach v Anglicku, kde za posledný týždeň zaznamenali 11 prípadov nákazy tzv. juhoafrickým variantom koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra AFP.

Kapacity na testovanie sa zvýšia v oblastiach, kde žije približne 80.000 ľudí, vrátane niektorých častí hlavného mesta Londýn. "Je nevyhnutné, aby sme urobili všetko, čo je v našich silách, aby sme zastavili šírenie tohto variantu. Dôrazne preto vyzývam všetkých v týchto oblastiach, aby sa podrobili testovaniu, či už máte príznaky, alebo nie," uviedol vo vyhlásení britský minister zdravotníctva Matt Hancock.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Variant známy ako B.1.351 doposiaľ zistili vo viac ako 30 krajinách a minulý týždeň ho prvýkrát zaznamenali aj v Spojených štátoch. Vedci sa viac než tzv. britského variantu nového koronavírusu (známeho ako B.1.1.7) obávajú práve juhoafrického variantu. Dôvodom je, že tento variant je možno rezistentný voči niektorému z účinkov protilátok produkovaných súčasnými vakcínami či liečbe syntetickými protilátkami.

Viac o téme: TestovanieRozšírenieOblastiAnglickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu