Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Británia zaočkovala 9,2 milióna ľudí: Hancock varoval pred juhoafrickým variantom

Matt Hancock
Matt Hancock (Zdroj: SITA/AP/Andrew Parsons)

LONDÝN - Viac ako 9,2 milióna ľudí v Spojenom kráľovstve už dostalo prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Oznámil to v pondelok britský minister zdravotníctva Matt Hancock s tým, že počas víkendu zdravotníci zaočkovali približne 900.000 ľudí. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

V Británii prvou dávkou zaočkovali dosiaľ 9.296.367 ľudí a 494.209 osôb dostalo už obe dávky. Británia si podľa Hancocka objednala ďalších 40 miliónov dávok vakcíny vyvinutej francúzskou spoločnosťou Valneva, ktoré majú byť dodané v roku 2022.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hancock takisto varoval pred juhoafrickým variantom koronavírusu, píše na svojej webovej stránke stanica Sky News. V Británii podľa jeho slov zatiaľ identifikovali 105 prípadov tejto mutácie. V niektorých oblastiach krajiny sa z toho dôvodu bude konať testovanie po domácnostiach. Ľudia v oblastiach, kde sa tento variant vyskytuje, majú podľa Hancocka "zostať doma a dať sa otestovať", aj keď nemajú príznaky ochorenia.

Spojené kráľovstvo zaznamenalo v spojitosti s ochorením COVID-19 najviac úmrtí zo všetkých európskych krajín. Pandémia si podľa Sky News vyžiadala 106.564 obetí na životoch a v krajine potvrdili 3.835.783 prípadov nákazy.

Viac o téme: OčkovanieVarovanieVeľká BritániaKoronavírusMatt Hancock
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu