Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Zmierňovanie opatrení v USA: New York plánuje otvorenie reštaurácií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images)

NEW YORK - Guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo v piatok oznámil, že od 14. februára sa budú môcť znova otvoriť vnútorné priestory miestnych reštaurácií. K tomuto kroku sa pristúpi, ak bude pokračovať klesajúci trend nových prípadov nákazy koronavírusom, informovala agentúra AFP.

Cuomo uviedol, že percento pozitívne testovaných osôb v piatok pokleslo na 4,9, pričom ešte začiatkom januára dosahovalo 7,1. "Všetky modely predpokladajú, že toto číslo bude (ďalej) klesať," povedal novinárom. V prípade, že tento pozitívny trend bude v ďalších dvoch týždňoch pokračovať, 14. februára, na Deň sv. Valentína, dôjde k opätovnému otvoreniu vnútorných priestorov reštaurácií v meste New York.  

Reštaurácie budú môcť fungovať len na 25 percent svojej kapacity a musieť dodržiavať prísne hygienické nariadenia. Podávanie jedál vo vnútorných priestoroch reštaurácií zakázali v New Yorku vlani na jar, keď mesto tvrdo zasiahla pandémia koronavírusu, a znova ho povolili v septembri, keď sa epidemická situácia zlepšila.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V decembri sa napriek nespokojnosti zo strany prevádzkovateľov, museli vnútorné priestory reštaurácií v New Yorku, kde koronavírusu podľahlo už viac než 26.000 ľudí, zatvoriť znova.  V dôsledku pandémie bolo v New Yorku zrušených už najmenej 1000 reštaurácií, uvádza webstránka Eater. V dôsledku ochromenia činnosti gastrosektora prišlo o prácu viac ako 140.000 ľudí. Cuomo dodal, že ak bude pokračovať súčasný pokles krivky nákazy, od 15. marca by v meste mohli byť povolené aj svadby s maximálnym počtom 150 hostí.

Viac o téme: OtvorenieOpatreniaReštaurácieNew YorkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu