Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čech odišiel z domu na nákup: Nedopadlo to podľa jeho predstáv, bizarný príbeh pre políciu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA/Sebastian Gollnow)

ZLÍN - Policajtov zamestnal v uplynulých dňoch prípad muža (47) zo Zlína, ktorý tvrdil, že ho niekto prepadol a zobral mu mobilný telefón a kľúče. Kriminalisti však zistili, že si všetko vymyslel a veci v opitosti pri návrate od kamarátov stratil. Mužovi za jeho konanie postih nehrozí, nikoho konkrétneho totiž krivo neobvinil, uviedla policajná hovorkyňa Monika Kozumplíková.

Sex v centre mesta! Neuveríte, na akom mieste si to rozdávala dvojica, trápne chvíle s policajtmi

Muž podľa zistení policajtov odišiel v sobotu popoludní z domu na nákup, ale postupne sa zastavil u svojich dvoch kamarátov, kde popíjal pivo aj tvrdý alkohol. "Odchádzal od nich okolo 22. hodiny. Po ceste domov spadol, rozsypal nákup a pri svojom dome si uvedomil, že nemá kľúče ani mobilný telefón. Vrátil sa a veci hľadal, ale bez úspechu. Pretože mal strach ísť domov bez nákupu a mobilného telefónu, dostal nápad. Po ceste povedal okoloidúcemu, že ho niekto prepadol," uviedla hovorkyňa.

Cudzí muž podľa neho neváhal a privolal strážnikov mestskej polície, ktorí lúpež oznámili v nedeľu po 02.00 h. polícii. "Policajti začali zisťovať, ako k lúpeži došlo, policajný psovod dokonca pátral po páchateľoch, ktorých popis údajne olúpený muž policajtom poskytol. Vzhľadom na nezrovnalosti vo výpovedi muža bolo skúseným kriminalistom čoskoro jasné, že muž zrejme nehovorí pravdu. Dychová skúška u neho ukázala 1, 64 promile alkoholu," uviedla Kozumplíková.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: pixabay.com)

Kriminalisti následne previezli muža na stanicu na spísanie výpovede. "To už ale nebolo potrebné. Muž sa po ceste priznal, že si lúpež vymyslel," doplnila hovorkyňa.

Podobným prípadom sa zlínski policajti zaoberali aj v marci 2019. Šesťdesiatšesťročný muž vtedy tvrdil, že ho v Zlíne olúpili o peniaze dvaja neznámi muži. Kriminalisti sa prípadu venovali niekoľko dní. Nakoniec zistili, že si senior zo Zlína všetko vymyslel. Peniaze totiž prehral v herni. Aj on vtedy vyviazol bez trestu, pretože nikoho krivo neobvinil.

Viac o téme: ČeskoLúpežPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu