Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Pri výbuchu tajného zbrojného skladu zahynulo najmenej 60 ľudí

Príčina explózie v meste Mósul zatiaľ nie je presne známa.
Príčina explózie v meste Mósul zatiaľ nie je presne známa. (Zdroj: ČTK)

MÓSUL - Najmenej 60 ľudí zabil a 280 zranil v stredu minulý týždeň výbuch tajného zbrojného skladu v irackom meste Mósul. V pondelok o tom informovala iracká organizácia Červeného polmesiaca s tým, že medzi obeťami boli najmä deti a ženy.

Oficiálne údaje pôvodne hovorili o 35 mŕtvych a vyše 200 zranených. Výbuch podľa americkej armády spôsobila munícia a výbušniny uskladnené ozbrojencami v dome v štvrti Zandžilí. "Veľa rodín pochovalo svojich príbuzných hneď po výbuchu bez toho, aby ich zaregistrovali," píše sa vo vyhlásení Červeného polmesiaca. Mnohí zranení sú v kritickom stave a pod troskami domov môžu byť pochované ďalšie obete.

Príčina explózie v meste Mósul zatiaľ nie je presne známa. Podľa polície k nej došlo krátko po príchode policajných síl do budovy, ktoré prišli overiť, či sú v nej ukryté zbrane a výbušniny. Celá budova, ktorá mala byť výrobňou výbušnín, však bola prázdna. Explózia zničila aj susedné domy. Červený polmesiac nazval incident teroristickým činom, "ktorý si opäť zobral za cieľ nevinných civilistov".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu