Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vatikán začal očkovať bezdomovcov proti KORONAVÍRUSU: Je to súčasť charitatívnej práce

Očkovanie proti koronavírusu
Očkovanie proti koronavírusu (Zdroj: TASR – Lukáš Grinaj)

VATIKÁN - Svätá stolica začala v stredu očkovať proti koronavírusu bezdomovcov žijúcich blízko Námestia svätého Petra. Je to súčasť charitatívnej práce pre ľudí v núdzi na území Vatikánu. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Prvú skupinu tvorilo približne 25 jednotlivcov a v nasledujúcich dňoch prídu na rad ďalší, uviedol hovorca Vatikánu Matteo Bruni. Ľudia, ktorých vybrali na očkovanie ako prvých, sú v súčasnosti ubytovaní v obytných budovách prevádzkovaných rímskokatolíckou cirkvou a nachádzajú sa medzi nimi Taliani, Rumuni a Gruzínci. Všetci sú vo veku nad 60 rokov, napísal informačný portál Svätej stolice Vatican News. Niektorí sú hendikepovaní, vrátane muža na invalidnom vozíku. Ten vyjadril spokojnosť s "poskytnutím ďalšieho bezpečia", aké dáva očkovacia látka, doplnil portál Vatican News.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pápež František (84) energicky propagoval vakcínu proti koronavírusu, ktorý usmrtil v Taliansku vyše 83.000 ľudí a po celom svete najmenej dva milióny. Líder 1,3 miliardy katolíkov vo svete označil vakcíny za "záblesky nádeje" a vyzval každého, predovšetkým tých najzraniteľnejších a ľudí v núdzi, aby sa dali zaočkovať. Samotný František a jeho predchodca, 93-ročný emeritný pápež Benedikt XVI., dostali vakcínu minulý týždeň.

Úrad apoštolskej charity, vedený poľským kardinálom Konradom Krajewským - ktorý sa koronavírusom nakazil v decembri -, poskytol na Vianoce pre bezdomovcov približne 4000 testov na COVID-19. Očkovanie obyvateľov a zamestnancov cirkvi v malom Vatikánskom mestskom štáte sa začalo minulý týždeň.

Viac o téme: BezdomovciOčkovanieVatikánKoronavírusPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu