Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Extrémna zima a sneženie zasiahli veľké časti Európy

Sneh v Nemecku Zobraziť galériu (2)
Sneh v Nemecku (Zdroj: TASR/Robert Michael/dpa via AP)

VARŠAVA - Extrémna zima a sneženie zasiahli veľké časti Európy - teploty pod bodom mrazu spôsobovali v Poľsku praskanie železničných koľají a sneh pokryl väčšinu tureckého mesta Istanbul. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.

V niektorých oblastiach Poľska klesli teploty v noci na pondelok na mínus 28 stupňov Celzia a bola to najchladnejšia noc za posledných 11 rokov. Mnoho vlakov v pondelok meškalo, pretože železničné koľaje na dvoch staniciach v metropole Varšava pod vplyvom mrazu popraskali. V Istanbule zastavili dopravu, pretože mesto pokryla vrstva snehu. Niektoré autá ostali stáť na cestách alebo sa z nich zošmykli. Meteorológovia predpovedali na celý deň občasné husté sneženie.

Sneh v Nemecku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Robert Michael/dpa via AP)

Severský región Európy - kde je zimné počasie normálne - takisto zažíval sneženie a teploty bod bodom mrazu, pričom najnižšie teploty boli podľa očakávania zaznamenané v Arktíde. Nórsky meteorologický ústav napísal v pondelok zo žartu na Twitteri oznam v tomto znení: "Vyzývame všetkých milovníkov pletenia, aby poslali oblečenie z vlny svojim priateľom na severe."

Viac o téme: ZimaSneženieEurópa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu