Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO plné potúžených alkoholom: Kamionista nabúral 9 áut a túto cyklistku by ste stretnúť nechceli

Kamionsta vraj vypil 12 pív. Zobraziť galériu (3)
Kamionsta vraj vypil 12 pív. (Zdroj: YouTube/Police of the Czech Republic)

BRNO - Polícia v českom Juhomoravskom kraji od začiatku roka pristihla už niekoľko desiatok podnapitých vodičov. Bol ním aj šofér kamiónu, ktorý v areáli jednej z brnianských dopravných spoločností nabúral deväť vozidiel. Spôsobil škodu za 700-tisíc korún (cca 26 730 eur).

Český kamión vyvolal rozruch vo Francúzsku: VIDEO Čo za vodiča si dovolí takto jazdiť?!

Päťdesiatdeväťročný kamionista poničil deväť zaparkovaných automobilov minulý týždeň v piatok. "Po hromadnom karambole nadýchal 1,78 promile alkoholu a policajtom sa priznal k vypitiu desiatich dvanástok. Na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz," uviedol na webe policajný hovorca Petr Vala.

Na ďalšie auto upozornilo šlapanickú hliadku nesvietiace svetlo, ktorá v rovnaký deň zastavila šesťdesiattriročného cudzinca. Muž policajtom povedal, že vypil jedno pivo. "Tomu ale zhola nezodpovedala dychová skúška, prístroj ukázal vysokú hodnotu okolo dvoch a pol promile alkoholu v dychu," uviedol hovorca.

Pri cyklistke museli mať policajti pevné nervy

O deň neskôr mala hliadka prácu na Kyjovsku. "Na rozsvietené majáky podnapitá cyklistka reagovala dosť nevyberavo. Policajtom totiž ukázala vztýčený prostredník. Zastaviť sa ju podarilo až za pomoci donucovacích prostriedkov," vysvetlil hovorca. Cyklistke namerali dve promile. V Slavkove u Brna hliadka zase zastavila šoféra (44), ktorý nadýchal 2,35 promile.

VIDEO plné potúžených alkoholom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Police of the Czech Republic)

Trojica mužov musí teraz rátať s tým, že na nejaký čas príde o vodičské oprávnenie. Ich počínanie polícia vyšetruje pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Môžu tak byť súdom potrestaní odňatím slobody, peňažným trestom alebo zákazom činnosti. "Žene v správnom konaní zase za niekoľko priestupkov hrozí vysoká sankcia v rádoch desaťtisícov korún," doplnil hovorca.

VIDEO plné potúžených alkoholom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Police of the Czech Republic)

Odhaľovanie podnapitých vodičov bude podľa hovorcu naďalej patriť medzi priority juhomoravských policajtov.

Viac o téme: AlkoholPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu