Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Traja súrodenci sa dobrovoľne zavreli doma: VIDEO Strašný pohľad, čo z nich zostalo po 10 rokoch

Súrodenci boli v zúboženom stave. Zobraziť galériu (3)
Súrodenci boli v zúboženom stave. (Zdroj: YouTube/VISHVID EXTRA)

RAJKOT - Po smrti matky sa dvaja bratia spolu so sestrou rozhodli zamknúť doma v indickom meste Rajkot a viac nevyjsť von. Rana bola taká hlboká, že sa uzavreli do seba a odmietali akúkoľvek pomoc. Desaťročie žili v otrasných podmienkach, ktoré im uľahčoval iba ich otec, ktorý im nechával pred dverami jedlo. Nakoniec sa mu s pomocou mimovládnej organizácie podarilo dostať dnu a 27. decembra konečne svoje deti zachrániť. Pohľad na vychudnuté telá a zlé psychické zdravie musel byť veľmi skľučujúci.

FOTO Vedci podnikli expedíciu do Vietnamu: Jedinečný objav, s ktorým vôbec nerátali!

Keď členovia Saathi Seva Group, mimovládnej organizácie pracujúcej pre ľudí bez domova, vylomili dvere, zbadali súrodencov, ktorí nevyzerali ani ako ľudia, skôr ako kostry. Ambrish, Bhavesh a Meghna sa zatvorili v miestnosti v luxusnej štvrti mesta na takmer desať rokov. "Bolo hrozné vidieť ich v takom stave," uviedla podľa portálu thehindu.com Jalpa Patelová z mimovládky.

Traja súrodenci sa dobrovoľne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/VISHVID EXTRA)

Izba zapáchala výkalmi, zatuchnutým jedlom a všade boli porozhadzované papiere. Ambrish aj Bhavesh si nechali ostrihať vlasy aj fúzy, ktoré im narástli takmer po pás. Dobrovoľníci ich okúpali a priniesli im nové čisté šaty. Ani jeden z nich nemal oblečenie, okrem niekoľkých uterákov omotaných okolo tela.

Traja súrodenci sa dobrovoľne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/VISHVID EXTRA)

Ich otec, Navin Mehta (80), zamestnanec štátnej správy na dôchodku, povedal, že zvykol balíčky s jedlom a novinami nechávať pred dverami bytu. On sám žije v rovnakom dome. Podľa jeho slov sú jeho deti vzdelané. "Môj najstarší syn Amrish (42) bol právnikom s titulom BA, LLB, zatiaľ čo Meghna (39) je magisterkou psychológie. Môj najmladší syn (34) je BA v odbore ekonómia a bol tiež nádejným hráčom kriketu,“ vysvetlil.

"Moja žena ochorela a zomrela o päť, šesť rokov neskôr, čo hlboko zasiahlo moje deti, a potom sa uzavreli do seba," opísal situáciu otec s tým, že niektorí jeho susedia a príbuzní mu tvrdili, že jeho deti sú obeťami nejakej čiernej mágie.

Aj keď Mehta svoje deti mnohokrát prosil, aby vyšli z izolácie, neuspel. Nakoniec keď prestali reagovať na jeho volanie, požiadal o pomoc mimovládnu organizáciu. Súrodenci sa po vyslobodení presťahovali k otcovej sestre a sú pod lekárskym dohľadom. Ambrishovi museli ošetriť nohu, ktorú si poranil pred časom pri páde z postele. Podľa lekárov sa u trojice rozvinula schizofrénia.

Viac o téme: India
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu