Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Alžírsky prezident sa vrátil do Nemecka na ďalšiu liečbu po prekonaní COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ALŽÍR - Alžírsky prezident Abdal Madžíd Tabbún sa po menej než dvoch týždňoch vrátil z vlasti do Nemecka, kde sa predtým liečil na ochorenie COVID-19 spôsobované koronavírusom. Dôvodom sú komplikácie súvisiace s chodidlom, ktoré sa uňho objavili po prekonaní choroby. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na alžírsku štátnu televíziu.

Táto dodatočná liečba prezidenta bola podľa televíznej stanice naplánovaná už predtým, než prezident vlani v decembri odcestoval z Nemecka, no museli ju odložiť pre "naliehavé záležitosti", ktoré mal v Alžírsku. Posun liečby bol zároveň možný preto, že nešlo o ošetrenie, s ktorým by museli začať okamžite. Ako dlho zostane prezident mimo vlasti, tamojšie médiá nespresnili.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Prezidenta (75), ktorý je tuhým fajčiarom, previezli do nemocnice v Nemecku koncom októbra, niekoľko dní po tom, čo sa utiahol do "dobrovoľnej karantény", pretože u niekoľkých jeho spolupracovníkov sa prejavili príznaky nákazy koronavírusom.

V nemocnici zotrval do konca novembra a následne ostal v Nemecku aj počas obdobia rekonvalescencie a do Alžírska sa vrátil 29. decembra po dvoch mesiacoch. Tabbún 31. decembra schválil nový štátny rozpočet na rok 2021 a o deň nato 1. januára podpísal novú alžírsku ústavu - mohol tak totiž urobiť len na území Alžírska.

Viac o téme: PrezidentLiečbaNemeckoAlžírskoAbdal Madžíd Tabbún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu