Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Manželka francúzskeho prezidenta Brigitte Macronová sa zotavila

Brigitte Macronová a prezident Emmanuel Macron
Brigitte Macronová a prezident Emmanuel Macron (Zdroj: twitter.com/POPTime)

PARÍŽ - Manželka francúzskeho prezidenta Brigitte Macronová sa zotavila z koronavírusovej infekcie a vrátila sa do Elyzejského paláca. Informovala o tom v sobotu rozhlasová stanica France Info, ktorá sa odvolala na zdroje v prezidentskom paláci.

Koronavírus SARS-CoV-2 sa u 67-ročnej Brigitte Macronovej potvrdil testom uskutočneným 24. decembra v prezidentskej rezidencii Fort Bregancon na juhu krajiny, kde prezidentský pár slávil Vianoce. Elyzejský palác v tom čase o Macronovej nakazení neinformoval. Podľa rozhlasovej stanice Europe 1 mala prvá dáma Francúzska len mierne príznaky choroby COVID-19. Jej kancelária oznámila, že je už úplne zdravá. Testy, ktorým sa Brigitte Macronová podrobila vo Fort Bregancon 30. a 31. decembra, boli už negatívne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebook

Od 4. januára je prezidentova manželka opäť v Elyzejskom paláci a venuje sa svojim obvyklým aktivitám, informoval portál France Info. Brigitte Macronová bola pred vlastným pozitívnym testom v karanténe, pretože u jej manžela, prezidenta Emmanuela Macrona sa nákaza potvrdila testom zo 17. decembra. Následne sa prezident utiahol do rezidencie La Lanterne na území palácového komplexu vo Versailles. Jeho manželka zostala v prezidentskom byte v Elyzejskom paláci v Paríži. Odtiaľ potom s už uzdraveným Macronom odcestovali do Breganconu.

V čase, kým bol Macron chorý, jeho kancelária každý deň zverejňovala správy o jeho zdravotnom stave a aj prezident v jednom videu popísal, ako sa v chorobe cíti. Hovoril, že COVID-19 sa uňho prejavuje kašľom, horúčkami a stuhnutosťou svalov. Fakt, že Macron sa nakazil koronavírusom nového typu, spôsobil, že do karantény sa utiahli viacerí francúzski politici vrátane premiéra Jeana Castexa. Pre stretnutie s Macronom sa izoloval aj predseda Európskej rady Charles Michel.

Viac o téme: FrancúzskoKoronavírusEmmanuel MacronBrigitte Macronová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu