Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Francúzi si uctili troch policajtov, ktorých zastrelil páchateľ domáceho násilia

Francúzi si uctili troch policajtov, ktorých zastrelil páchateľ domáceho násilia. Zobraziť galériu (2)
Francúzi si uctili troch policajtov, ktorých zastrelil páchateľ domáceho násilia. (Zdroj: SITA/Philippe Desmazes /Pool via AP)

PARÍŽ - Vo Francúzsku si v pondelok uctili pamiatku troch policajtov, ktorí zahynuli minulý týždeň po privolaní k prípadu domáceho násilia. Informovala o tom agentúra DPA.

Trojici policajtov bolo posmrtne udelené najvyššie francúzske štátne vyznamenanie Rad čestnej légie. Na smútočnom obrade v stredofrancúzskej obci Ambert sa zúčastnil aj minister vnútra Geráld Darmanin a ministerka obrany Florence Parlyová.

Francúzi si uctili troch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Philippe Desmazes /Pool via AP)

Policajtov zastrelil minulú stredu 48-ročný muž neďaleko obce Saint-Just v departemente Puy-de-Dôme v strednom Francúzsku. Po privolaní k predpokladanému prípadu domáceho násilia dvojčlenná hliadka dorazila k domu, kde k nemu malo dôjsť a snažila sa pomôcť žene, ktorá sa uchýlila na strechu. Páchateľ však na dvojicu policajtov spustil streľbu, pričom jedného zabil a druhého postrelil do nohy.

Muž následne založil v dome požiar a začal strieľať na ďalších privolaných policajtov, z ktorých dvoch zabil. Ženu bývajúcu v dome sa podarilo dostať do bezpečia. Minister vnútra Darmanin neskôr oznámil, že páchateľa našli mŕtveho.

Viac o téme: PamiatkaPolicajtiZastreleníUctenieFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu