Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tretí čiastočný lockdown: Izrael reaguje na nárast infikovaných KORONAVÍRUSOM

V Izraeli spustili očkovanie proti chorobe COVID-19
V Izraeli spustili očkovanie proti chorobe COVID-19 (Zdroj: SITA/AP/Ariel Schalit)

JERUZALEM - Izrael od nedele už po tretí raz zavedie čiastočný lockdown z dôvodu narastajúceho počtu prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, informuje agentúra DPA.

Izraelská vláda vo štvrtok ráno rozhodla, že opatrenia zostanú v platnosti predbežne po dobu dvoch týždňov. Ak denný nárast počtu prípadov za toto obdobie neklesne pod 1000, platnosť opatrení môže byť predĺžená o ďalšie dva týždne. Ľudia nebudú navštevovať príbytky ľudí, s ktorými nie sú v príbuzenskom vzťahu. Takisto budú zakázané zhromaždenia desiatich a viac osôb vo vnútorných priestoroch a vonku sa nebude môcť zhromaždiť viac ako 20 ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Obyvatelia židovského štátu sa od svojich príbytkov budú môcť vzdialiť na viac než jeden kilometer len vo výnimočných prípadoch. Zatvorené budú nákupné strediská a rekreačné zariadenia a reštaurácie budú môcť ponúkať jedlá len prostredníctvom donáškových služieb. Izrael sprísnil opatrenia na štátnych hraniciach v súvislosti s novou mutáciou koronavírusu, ktorá môže byť nákazlivejšia než ostatné doposiaľ zaznamenané mutácie. Na územie krajiny nesmú vstúpiť ani nijakí cudzinci. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu však uviedol, že existujú výnimky z tohto opatrenia, ako napríklad diplomati.

Každý, kto pricestuje do Izraela zo zahraničia, musí na 14 dní podstúpiť povinnú karanténu v štátnom zariadení, uvádza na svojej webovej stránke Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Toto obdobie môže byť v prípade dvoch negatívnych testov vykonaných počas karantény skrátené na desať dní.

Viac o téme: IzraelKoronavírusInfikovaníLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu