Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sandra (†44) pomáhala bezdomovcovi: Za jej dobrotu ju stihol ten najkrutejší osud

Gavin Lewis
Gavin Lewis (Zdroj: Metropolitan Police)

LONDÝN - Bezdomovca Gavina Lewisa (42) odsúdili na najmenej 23 rokov za mrežami za to, že sa v auguste minulého roka priznal k vražde Sandry Samuelsovej. Jej telo bolo nájdené v jej dome v Stoke Newington v severnom Londýne po tom, čo znepokojený člen rodiny zalarmoval políciu. Zábery z bezpečnostnej kamery ukázali, že ju Lewis v dňoch pred smrťou viackrát navštívil.

Kľúčové informácie už nestihla zverejniť: Ohavná vražda novinárky, na povrch vyplávali nové dôkazy

Prokurátor Gareth Patterson podľa britského portálu metro.co.uk uviedol, že „zraniteľná“ pani Samuelsová prejavila voči Lewisovi láskavosť, dala mu najesť a dovolila mu u nej zostal, keď nemal kam ísť. Lewis však napokon zneužil jej dôveru. Na súde odznelo, že opakovane ju udieral päsťami do hlavy a dupol jej na hruď. Keď bola mŕtva alebo ešte zomierala, zakryl jej telo perinou a ďalšími predmetmi z bytu.

Lewis mal opletačky so zákonom aj v minulosti. V roku 2002 bol uznaný vinným z ublíženia na zdraví a lúpeže, keď pred barom udrel dve ženy, ktoré mu odmietli dať cigaretu. V roku 2011 sa priznal, že napadol inú ženu, udrel ju päsťou do tváre a zasiahol ju fľašou vína, pričom sa jej vyhrážal, že jej vyreže oči. V roku 2013 bol uznaný vinným z útoku na priateľku v jej byte.

"Dospel som k záveru, že každá žena, ktorá sa ocitne s vami sama, je v ohrození," uviedol sudca Nigel Lickley, ktorý poslal Lewisa za mreže na doživotie, pričom v ňom musí stráviť najmenej 23 rokov.

Rodina zomrelej vo vyhlásení uviedla, že prísť o Sandru takým krutým spôsobom, je pre nich mučením. Sandra sa Lewisa ujala, nakŕmila ho, keď bol hladný, mohol u nej zložiť hlavu. „Nikdy nemôže neodpustiť Gavinovi Lewisovi, že našej rodine vzal Sandru."

Viac o téme: VraždaLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu