Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v Petrohrade: Do týždňa zomrela celá rodina na koronavírus, prežil len novorodenec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PETROHRAD - V Rusku zomrela celá rodina na infekciu Covid 19 v priebehu niekoľkých dní. Pár a ich tehotná dcéra sa nakazili vírusom. Lekárom sa však podarilo zachrániť nenarodené dieťa ženy.

Podľa správy miestnych médií 64-ročný, jeho 61-ročná manželka a ich 36-ročná dcéra v ruskom Petrohrade zomreli do týždňa na následky koronavírusovej infekcie. Informuje o tom ruský portál Fontanka.ru. Dieťa 36-ročnej dcéry však bolo zachránené, keď jeho matka zomierala.

Pokým matka zomierala, lekári zachraňovali dieťa

Tridsaťšesťročná Svetlana pracovala ako administrátorka v zubnej ambulancii. Jej sesternica Larisa pre noviny povedala, že 64-ročný muž v októbri podstúpil operáciu srdca. Jeho manželka a dcéra ho navštívili v nemocnici a „pravdepodobne sa tam nakazili vírusom“, povedala Larisa.

Jeden deň po tom, čo muž po zákroku opustil kliniku, bol prevezený späť do nemocnice sanitkou - tentoraz s koronavírusovou infekciou. Svetlana, ktorá bola v tom čase v pôrodnici, bola po pozitívnych testoch tiež prevezená na oddelenie Covid-19. O niekoľko dní bola matka tiež prijatá do koronavírusovej nemocnice.

Novonarodený syn dostal meno po svojom dedkovi

Svetlanin otec zomrel 5. novembra. O tri dni neskôr zomrela aj Svetlana, ktorej dieťa sa však lekárom podarilo zachrániť. Pred smrťou stihla dať svojmu synovi meno - chlapec ho dostal po svojom starom otcovi Kirejovi. 12. novembra 61-ročná matka tiež podľahla následkom svojej choroby Covid 19.

O novorodenca sa teraz má starať opatrovnícky orgán Petrohradu. Podľa Fontanky je Larisa tiež pripravená adoptovať si syna svojej sesternice. Žena už má tri vlastné deti.

Rusko je veľmi ťažko zasiahnuté koronavírusovou pandémiou. Z hľadiska počtu nových infekcií je krajina na štvrtom mieste na svete - za USA, Indiou a Brazíliou. Podľa oficiálnych informácií sa už nakazilo viac ako 2,2 milióna osôb. Zahynulo okolo 40 000 ľudí.

Viac o téme: RodinaNovorodenecSmrťPetrohradKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu