Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Ukrajina cez víkend obmedzí pohyb ľudí, ako aj ekonomické aktivity

Koronavírus sa na Ukrajine stále šíri
Koronavírus sa na Ukrajine stále šíri (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

KYJEV - Za posledných 24 hodín bolo na Ukrajine zaznamenaných 11.787 laboratórne potvrdených prípadov koronavírusovej infekcie. Testovaných bolo 73.398 ľudí, 46.813 z nich sa podrobilo testom PCR. Podľa agentúry Ukrinform to na svojom konte na sociálnej sieti Facebook oznámil minister zdravotníctva Maxym Stepanov.

Hospitalizovaných bolo ďalších 1587 ľudí. Pribudlo 172 úmrtí a 6155 vyliečených. Za uplynulý deň najvyšší počet nových potvrdených prípadov nákazy hlásili z Kyjeva (+1083), Dnipropetrovskej oblasti (+740), Zaporižskej oblasti (+727), Sumskej oblasti (+680) a Kyjevskej oblasti (+672).

Stepanov v piatok na brífingu upozornil, že "tento rok bude zima pre Ukrajinu pre pandémiu veľmi ťažká". Za hlavnú úlohu označil prežiť zimné mesiace "s čo najmenšími stratami", pričom spresnil, že stratami myslí "predovšetkým ľudské životy".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Agentúra Ukrinform pripomenula, že na základe rozhodnutia vlády bude na Ukrajine tento víkend platiť nariadenie o celoplošnom obmedzení pohybu ľudí a ekonomických aktivít. Podľa Stepanova bude toto rozhodnutie platné tri týždne.

Počas víkendovej karantény zostanú zavreté stravovacie zariadenia, fitnescentrá, telocvične, plavárne, nákupné a zábavné centrá a kultúrne inštitúcie. Otvorené zostanú obchody s potravinami, finančné inštitúcie, pošty, lekárne, zdravotnícke zariadenia a veterinárne lekárne. Výnimka platí aj pre čerpacie stanice.

Viac o téme: OpatreniaTestyUkrajinaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu