Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Hrozivé správy z Francúzska: V krajine pribudlo rekordných vyše 60-tisíc prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Vo Francúzsku pribudlo v piatok rekordných 60.486 nových prípadov nákazy koronavírusom. Vyplýva to z najnovších údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva, píše agentúra Reuters.

Bol tak prekonaný rekord zo štvrtka, keď počet potvrdených prípadov stúpol o 58.046. Do piatka pribudlo 828 ďalších úmrtí na ochorenie COVID-19 vrátane 398 úmrtí za posledných 24 hodín a 430 úmrtí v domovoch pre seniorov za posledné tri dni. Vo štvrtok hlásilo ministerstvo zdravotníctva 363 úmrtí v nemocniciach.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Koronavírusom sa doteraz vo Francúzsku nakazilo už 1,66 milióna ľudí. Ide o piatu najviac zasiahnutú krajinu, čo sa týka počtu infikovaných, po Brazílii, Indii, Spojených štátoch a Rusku. Najviac úmrtí za jeden deň (1438) hlásili vo Francúzsku 15. apríla.

Týždeň po tom, čo tamojšia vláda zaviedla ďalší celoštátny lockdown, sa počet hospitalizovaných pacientov zvýšil o 553 na 28.979 - ide o najmenší denný prírastok za takmer tri týždne. O 101 na 4331 stúpol počet osôb na jednotkách intenzívnej starostlivosti - išlo o najnižší prírastok za šesť dní.

Viac o téme: RekordPandémiaŠtatistikyFrancúzskoParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu