Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Maďarsku pribudlo viac ako 4-tisíc infikovaných a takmer stovka obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP)

BUDAPEŠŤ - Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Maďarsku 4219 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 90 pacientov, zväčša starších osôb s chronickými ochoreniami, informoval operačný štáb na svojej stránke koronavirus.gov.hu.

V krajine evidujú celkovo 90.988 infikovaných vírusom SARS-CoV-2, pričom z nákazy sa zotavilo 21.232 ľudí. Od vypuknutia epidémie spájajú s týmto koronavírusom úmrtie celkovo 2063 osôb. Aktuálne je nakazených 67.693 ľudí, s ochorením COVID-19 ošetrujú v nemocniciach 4871 pacientov, z nich 355 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

Vláda sa v utorok rozhodla pre nepriaznivý vývoj epidémie nového druhu koronavírusu vyhlásiť od polnoci v krajine opäť mimoriadnu situáciu. Oznámil to premiér Viktor Orbán na videu zverejnenom na Facebooku. Od utorňajšej polnoci v zmysle nariadenia vlády platí v Maďarsku zákaz vychádzania od 24.00 h do 05.00 h ráno. Nočné zábavné podniky zatvoria.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V hromadnej doprave nariadil kabinet v záujme zamedzenia vysokej koncentrácie osôb posilnenie spojov v dopravných špičkách a opäť bude platiť aj bezplatné parkovanie v mestách. Na podujatiach, na športových zápasoch, v kinách a divadlách bude možné obsadiť iba každé tretie sedadlo, pričom je tam povinné nosenie rúšok. Úrady budú kontrolovať všetky takéto podujatia a udeľovať sankcie za nedodržiavanie epidemiologických opatrení.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu