Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

K teroristickému útoku vo Viedni sa prihlásil Daeš

Teroristický útok vo Viedni
Teroristický útok vo Viedni (Zdroj: SITA/AP Photo, Ronald Zak)

VIEDEŇ - Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) sa v utorok prihlásila k pondelňajšiemu teroristickému útoku vo Viedni, ktorý si vyžiadal štyri obete a najmenej 22 zranených. Informovala o tom agentúra DPA.

IS útočníka vo vyhlásení vydanom spriaznenou propagandistickou agentúrou Amák označil za "vojaka kalifátu", ktorý vyzbrojený samopalom, pištoľou a nožom zabil a zranil "približne 30 križiakov, vrátane policajta a zamestnancov polície". Rakúsky minister vnútra v utorok oznámil, že páchateľ bol stúpencom organizácie Islamský štát.

K streľbe v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a k útokom na ďalších piatich miestach prišlo v pondelok večer. Útočníkom bol podľa polície 20-ročný Kujtim Fejzulai, ktorý mal rakúske aj severomacedónske občianstvo. Polícii sa ho podarilo zneškodniť krátko po 20.00 h. V minulosti bol už raz trestne stíhali v spojitosti s členstvom v teroristickej organizácii. Podľa predbežných informácií polície a rakúskeho ministerstva vnútra konal sám.

Viac o téme: Terorizmusútok ViedeňRakúskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu