Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rušňovodič mal obrovské šťastie: Vykoľajený vozeň metra zachránila pred pádom do vody socha

Vykoľajený vozeň metra zachránila pred pádom do vody socha Zobraziť galériu (2)
Vykoľajený vozeň metra zachránila pred pádom do vody socha (Zdroj: SITA/AP Photo/Peter Dejong)

AMSTERDAM - Vykoľajený vozeň podzemnej dráhy v pondelok prerazil bezpečnostnú bariéru na juhu Holandska a pred pádom do vody ho zachránila len socha v tvare veľrybieho chvosta. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Incident sa odohral krátko po polnoci v meste Spijkenisee, neďaleko prístavného mesta Rotterdam. V súprave metra sa v tom čase nachádzal len rušňovodič, ktorý vyviazol bez zranení. Predná časť súpravy po vykoľajení visela desať metrov nad vodou a pred pádom ju zachránila len obrovská strieborná socha.

"Metro sa vykoľajilo a zachytilo na soche, ktorá nesie názov 'Zachránený vďaka veľrybiemu chvostu'. A to sa naozaj aj stalo," uviedla Carly Gorterová z regionálneho bezpečnostného úradu. "Vďaka veľrybiemu chvostu sa rušňovodič zachránil, je to neuveriteľné," dodala. Príčina havárie sa vyšetruje a v súvislosti s tým predviedli na výsluch aj rušňovodiča. Sochu postavili približne pred 20 rokmi v parku, pri ktorom končí trať metra. Tvoria ju dva veľrybie chvosty trčiace z vody a práve o jeden z nich sa zachytila vykoľajená súprava.  

Vykoľajený vozeň metra zachránila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Peter Dejong)

Na mieste nehody zasahoval v priebehu pondelka tím zložený z desiatok expertov vrátane architektov, ktorí sochu navrhli. Snahy o odstránenie vykoľajeného vozňa pritom komplikoval silný vietor a okolitá vodná plocha, pre ktorú nebolo možné použiť žeriav.

Viac o téme: SochaMetroVozeňVykoľajenýHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu