Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Autobus smerujúci z Prahy mal nehodu! Zranilo sa vyše 30 ľudí

Na snímke pohľad na miesto nehody diaľkového autobusu na diaľnici A24 blízko mesta nemeckého Wöbbelin v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko Zobraziť galériu (3)
Na snímke pohľad na miesto nehody diaľkového autobusu na diaľnici A24 blízko mesta nemeckého Wöbbelin v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko (Zdroj: TASR/Jens Buettner/dpa via AP)

HAMBURG - Viac ako tridsať zranených si dnes ráno v Nemecku vyžiadala nehoda autobusu spoločnosti FlixBus, ktorý mieril z Prahy do Hamburgu. S odvolaním sa na nemeckú políciu o tom informovala agentúra DPA.

Väčšina zranení je ľahkých, štyria ľudia utrpeli stredne ťažké poranenia. Cestujúci boli okrem iného z Česka, Turecka, Číny a Rumunska, uviedla severonemecká rozhlasová a televízna stanica NDR.

Na snímke pohľad na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Ralf Drefin/dpa via AP)

Vedúci lekár záchrannej služby Alexander Stahn rozhlasovej stanici NDR povedal, že väčšina cestujúcich z autobusu bola zranená ľahko alebo zostala nezranená; štyria cestujúci podľa neho utrpeli stredne ťažké zranenia. Spoločnosť uviedla, že v autobuse bolo 30 pasažierov a dvaja vodiči. Všetci boli preventívne prevezení do nemocnice.

Na snímke pohľad na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jens Buettner/dpa via AP)

K nehode, pri ktorej sa autobus obrátil na bok, došlo okolo skoro ráno na diaľnici A24 v blízkosti Wöbbelinu v Meklenbursku-Predpomoransku. Príčina nešťastia sa vyšetruje, podľa policajného hovorcu v Rostocku mohlo ísť o mikrospánok vodiča. "Môžeme potvrdiť, že boli dodržané časy jazdy a odpočinku," povedal DPA hovorca FlixBusu.

Viac o téme: NehodaAutobusZraneníPrahaHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu