Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Česku po dlhom čase prvýkrát výraznejšie klesol počet hospitalizovaných

Koronavírus v Česku
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Česku prvýkrát od októbrového prudkého nárastu výraznejšie klesol počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19. V sobotu z tamojších nemocníc prepustili 300 takýchto pacientov, aktuálne je tak v ČR hospitalizovaných 7370 osôb.

S odvolaním sa na údaje českého ministerstva zdravotníctva to uvádza spravodajská televízia ČT24. Za nedeľu zároveň do 18.00 h večer pribudlo 3905 potvrdených prípadov nákazy a 59 súvisiacich úmrtí. Od začiatku pandémie tak v ČR zaznamenali už 339.007 potvrdených prípadov nákazy a 3348 súvisiacich úmrtí. Z ochorenia COVID-19 sa tam dosiaľ vyliečilo 143.764 pacientov. V súčasnosti je v ČR 191.895 aktívnych prípadov nákazy.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Český minister zdravotníctva Jan Blatný v nedeľu oznámil, že do krajiny dorazili dva milióny antigénnych testov. Dodal, že ďalších osem miliónov objedná vláda ešte dnes. Takéto testy sa v ČR budú používať v sociálnych zariadeniach. Veľvyslanectvo USA v ČR v nedeľu informovalo, že do Česka už dorazilo prvých sedem z celkovo očakávaných 28 amerických vojenských zdravotníkov, ktorí majú skúsenosti v boji s koronavírusom a so zvládaním epidémie budú pomáhať.

Viac o téme: ČeskoHospitalizovaníKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu