Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Rakúsko eviduje rekordných vyše 5000 nových infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Rakúsko zaznamenalo v piatok po prvý raz viac ako 5000 nových prípadov nákazy novým koronavírusom - za 24 hodín pribudlo 5627 novoinfikovaných. Informoval o tom spravodajský portál OE24.

Vo štvrtok hlásilo Rakúsko po prvý raz viac ako 4000 prípadov nákazy, konkrétne 4453 nakazených. Za uplynulých 24 hodín pribudlo v súvislosti s chorobou COVID-19 aj 18 úmrtí, čím sa celkový počet obetí na životoch zvýšil na 1082. V nemocniciach je hospitalizovaných 1803 pacientov, z toho 263 na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Najviac nakazených za 24 hodín hlásili spolková krajina Horné Rakúsko (1302), Viedeň (906) a Dolné Rakúsko (876). Celkovo bolo podľa údajov rakúskeho ministerstva zdravotníctva potvrdených 100.138 prípadov nákazy; 64.987 ľudí sa doposiaľ vyliečilo. Nemecká vláda zaradila v piatok na zoznam rizikových krajín už takmer celé Rakúsko - doteraz výstraha pred cestovaním neplatila pre spolkovú krajinu Korutánsko. Posledné dva regióny, na ktoré sa nevzťahuje výstraha, sú údolie Kleinwalsertal vo Vorarlbersku a tirolská obec Jungholz.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na zoznam rizikových oblastí pribudli s účinnosťou od soboty aj ďalšie európske štáty - Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko, Bulharsko, Cyprus a Taliansko (okrem Kalábrie), vyplýva podľa agentúry DPA z piatkovej aktualizácie Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

V prípade prekročenia nemeckých hraníc musia cestujúci z rizikových krajín ísť do 14-dňovej karantény alebo sa preukázať negatívnym testom na koronavírus, ktorý nie je starší ako 48 hodín. Rakúsko zatiaľ Nemecko na zoznam rizikových krajín nezaradilo, a to napriek tomu, že aj tam sa vírus rýchlo šíri.

V Nemecku zaznamenali za 24 hodín po prvý raz viac ako 18.000 nových prípadov nákazy - za štvrtok pribudlo 18.681 novoinfikovaných. Rakúsko zvažuje zaviesť pre stúpajúci počet nakazených prísnejšie opatrenia vrátane nočného zákazu vychádzania v čase od 20.00 h do 06.00 h, píše denník Kurier.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyViedeňRakúskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu