Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V Palerme zatkli desiatky mafiánov

RÍM - Polícia v sicílskej metropole Palermo v stredu zatkla 36 osôb podozrivých z členstva v mafii, ktorá vymáhala výpalné od tamojších podnikov. Informoval o tom policajný zdroj.

Zadržaní čelia obvineniam zo spolčovania sa s mafiou, nelegálneho držania zbraní, vydierania a iných zločinov. Podozriví tiež údajne pomáhali ukrývať najvyššieho bossa Salvatoreho Lo Piccola, ktorého zatkli v novembri po niekoľkých rokoch unikania.

V Lo Piccolovom úkryte našli desiatky odkazov, ktoré používal v styku so svojimi podriadenými. K stredajšiemu zásahu podľa polície viedli rozlúštené dokumenty a informácie od prebehlíkov. Medzi zadržanými je aj Lo Piccolov syn Calogero, ktorý po zatknutí otca zrejme postúpil v hierarchii mafie. "Určite bol vedúcou postavou," povedal Virgilio Alberali z palermskej polície. Druhého Lo Piccolovho syna Sandra zatkli spolu s otcom.

Výpalné, v Taliansku známe ako pizzo, patrí medzi najvýznamnejšie zdroje príjmov mafie, sicílske podniky sa však v poslednom období začali brániť. Priemyselné organizácie v krajine pohrozili členom, že v prípade platenia mafii budú vylúčení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu