Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Voľby v USA sa blížia: Do webovej stránky Trumpovej kampane prenikli hekeri

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon)

WASHINGTON - Hekeri v utorok nakrátko prenikli do webovej stránky kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa, len týždeň pred prezidentskými voľbami. Informovali o tom predstavitelia kampane a americké médiá, následne aj tlačová agentúra AFP.

"Táto stránka je ovládnutá," uvádzalo sa v odkaze, ktorý sa objavil na stránke donaldjtrump.com, kde sa obvykle zverejňujú podrobnosti o zhromaždeniach a výzvy na finančné príspevky."Svet už má dosť falošných správ (fake news) šírených denne prezidentom donaldom j trumpom," stálo v odkaze na webe. Hovorca Trumpovej kampane Tim Murtaugh povedal, že webovú stránku dali rýchlo do poriadku a žiadne údaje z nej neunikli.

"Webová stránka Trumpovej kampane bola narušená a s policajnými orgánmi vyšetrujeme zdroj útoku," dodal Murtaugh. Webová stránka Techcrunch zameraná na novinky v oblasti technológií sa vyjadrila, že prienik hekerov bol podľa všetkého podvodom zameraným na získanie ťažko vystopovateľnej kryptomeny Monero. Hekeri v odkaze tvrdili, že získali dôverné informácie o Trumpovi a jeho príbuzných. Dali ľuďom inštrukcie, aby poslali kryptomenu na jednu adresu, ak chcú, aby boli tieto informácie odhalené, a na inú adresu, ak chcú, aby zostali utajené.

Viac o téme: VoľbyPrezidentUSATrumpHekeri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu