Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrteľná dráma v USA: Chlapec (3) sa zastrelil pri hre s nájdenou zbraňou na vlastnej oslave narodenín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PORTER - Malý chlapec z amerického štátu Texas oslavoval s rodinou a priateľmi svoje tretie narodeniny - dieťa je teraz mŕtve. Chlapec zomrel pri hraní sa so zbraňou, ktorá vykĺzla z vrecka jedného z hostí

Na narodeninovej oslave detí by sa mala pozornosť sústrediť na zábavu a narodeninové dieťa by malo veselo oslavovať - párty v texaskom Porteri sa však v zlomku sekundy zmenila na strašnú drámu.

Chlapec (3) našiel na párty zbraň

Mladý chlapec oslávil svoje narodeniny 24. októbra, vyplýva z vyhlásenia polície v Montgomery County. Členovia rodiny a priatelia prišli osláviť tretie narodeniny dieťaťa. Keď si hostia sadli ku kartovej hre, hosťovi sa stala vec, ktorej vyústením bola tragédia. Z vrecka člena rodiny nenápadne vykĺzla strelná zbraň a nešťastie nabralo svoj priebeh.

Trojročné dieťa sa omylom zastrelilo 

Trojročný chlapec zjavne manipuloval so zbraňou nepozorovane, keď ho výstrel zasiahol. Keď hostia počuli výstrel, objavili ťažko zranené dieťa s ranou na hrudníku. Okamžite o tom bol informovaný pohotovostný lekár, akákoľvek lekárska pomoc však prišla neskoro. Dieťa zraneniu podľahlo v sobotu krátko po incidente. „Naše myšlienky a modlitby sú s rodinou a priateľmi tvárou v tvár tejto tragickej nehode,“ uviedla polícia.

Počet detí, ktorí ročne zomrú v USA na strelné poranenie

V Spojených štátoch amerických nie je úmrtie strelnou zbraňou neobvyklé. Podľa časopisu American Journal of Medicine ročne odhaduje asi 39 000 detí a dospievajúcich v Spojených štátoch zomrie na streľbu. Podľa štatistík je 6 500 úmrtí ročne vo veku od 5 do 14 rokov, asi päť percent detí zomiera na náhodné výstrely.

Viac o téme: OslavaDieťaSmrťNáhodaVýstrelNarodeniny Texas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu