Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Poľsko zverejnilo nové čísla, prezident Duda sa už cíti lepšie

Poľský prezident Andrzej Duda
Poľský prezident Andrzej Duda (Zdroj: SITA/AP/Beata Zawrzal)

VARŠAVA - V Poľsku pribudlo od nedele 10.241 nových prípadov nákazy koronavírusom a 45 úmrtí. Informovala o tom v pondelok agentúra PAP s odvolaním sa na aktuálne údaje poľského ministerstva zdravotníctva.

Od vypuknutia pandémie Poľsko zaznamenalo už 263.929 prípadov nákazy. Ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, si tam doteraz vyžiadalo 4483 obetí. Hospitalizovaných je podľa pondelkových údajov ministerstva 12.282 ľudí s potvrdenou infekciou, ďalších 445.991 osôb je v karanténe a 54.268 pod hygienicko-epidemiologickým dohľadom. Z ochorenia COVID-19 sa dosiaľ uzdravilo 115.302 ľudí.

Poľská vláda oznámila minulý piatok sprísnenie opatrení proti šíreniu koronavírusu. Počínajúc minulou sobotou je celé Poľsko tzv. červenou zónou a príslušné obmedzenia zahŕňajúce čiastočné uzavretie škôl či reštaurácií tak začínajú platiť na celom území krajiny.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Poľský prezident Andrzej Duda, ktorý mal cez víkend pozitívny výsledok testu na koronavírus, sa už cíti lepšie a jeho zdravotný stav je "pod kontrolou", informoval v pondelok jeho poradca Pawel Salek v poľskom rozhlase. Duda sa momentálne izoluje a začal pracovať z domu. Jeho poradca zároveň informoval, že úrad prezidenta bude médiám poskytovať pravidelne aktualizované informácie o prezidentovom zdravotnom stave.

Rekordný denný nárast 179 úmrtí hlásilo Poľsko za piatok 23. októbra. Ministerstvo zdravotníctva takisto minulý piatok uviedlo, že za posledných 24 hodín potvrdili v krajine 13.632 nových prípadov nákazy, čo je najviac za jeden deň od začiatku pandémie.

Viac o téme: PoľskoKoronavírusAndrzej Duda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu