Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vzácny deň, ohnisko KORONAVÍRUSU nezaznamenalo nové prípady: Karanténne opatrenia sa rušia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Andy Brownbill)

MELBOURNE - Austrálske mesto Melbourne, dlhodobo hlavné ohnisko šírenia nového koronavírusu v krajine, začína tento týždeň postupne rušiť karanténne opatrenia. V pondelok po viac ako štyroch mesiacoch nezaznamenali v tomto druhom najväčšom austrálskom meste nové prípady nákazy, informovala agentúra AP.

Premiér austrálskeho štátu Viktória Daniel Andrews v pondelok oznámil, že v noci z utorka na stredu budú môcť v Melbourne otvoriť všetky obchody, reštaurácie, kaviarne a bary. Obyvatelia si budú tiež môcť na vonkajších priestranstvách zahrať kontaktné športy.

V rámci uvoľňovania karanténnych opatrení sa v nedeľu 8. novembra o 11.59 h pre obyvateľov mesta Melbourne ruší zákaz vycestovať do vzdialenosti väčšej než 25 kilometrov od svojho bydliska. "Toto bol veľmi náročný rok. Obyvatelia Viktórie toho obetovali veľa a som veľmi hrdý na každého jedného z nich," povedal reportérom Andrews, ktorého citovala agentúra AFP.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Štát Viktória prijal prísne karanténne opatrenia už začiatkom júla, uvoľňovať ich začali koncom septembra. V Melbourne, kde bolo prípadov nákazy najviac, sa proces rušenia reštrikcií začína až tento týždeň. Naposledy štát Viktória zaznamenal deň bez nových prípadov nákazy 9. júna. Poslednú obeť - muža vo veku nad 90 rokov - ktorý zomrel v dôsledku ochorenia COVID-19, hlásili z Viktórie minulý týždeň. Vo Viktórii tak od začiatku pandémie zomrelo už 817 nakazených, v celej Austrálii 905.  

Viac o téme: AustráliaKoronavírusMelbourne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu