Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO 128 miestností a pozlátené steny: Takáto luxusná je Trumpova rezidencia na Floride!

Trumpova rezidencia Mar-a-Lago na Floride.
Trumpova rezidencia Mar-a-Lago na Floride. (Zdroj: Profimedia)

WASHINGTON - Už takmer štyri desaťročia je obľúbenou nehnuteľnosťou Donalda Trumpa. A po jeho prezidentovaní sa stane Mar-a-Lago aj jeho hlavným sídlom.

Nasťahuje sa tam natrvalo už tento rok? To sa ukáže vo voľbách o dva týždne. Pozrime sa bližšie na rezidencii amerického prezidenta. Tak luxusný je jeho majetok na Floride!

Nachádza sa tu hlavná budova, niekoľko ďalších víl, bazény, veľká záhrada a tenisové kurty. Toto zariadenie je druhým najväčším sídlom na celej Floride a je v poradí 22. v Spojených štátoch. Časopis Forbes vypočítal hodnotu na 160 miliónov dolárov.

Sám Trump označuje rezidenciu za svoj „zimný Biely dom“. Toto je miesto, kde sa zdržuje, keď opustí hlavné mesto Washington DC, hlavne kvôli golfu. Stredisko so 128 izbami, 5810 štvorcovými metrami obytnej plochy a šiestimi hektármi záhrad bolo postavené v rokoch 1924 až 1927 v mene dedičky obilnej spoločnosti „Socialite“ Marjorie Merriweatherovej Postovej. V roku 1969 bola nehnuteľnosť klasifikovaná ako historická pamiatka.

Hlavná obývacia izba je vyzdobená zlatým plátkami, jedáleň je vymaľovaná freskami a vchod zdobia dlaždice z 15. storočia.

Trump kúpil tento rezort v roku 1985 za desať miliónov dolárov. Za manažérku postavil svoju vtedajšiu manželku, exmodelku Ivanu - a rezidenciu si ponechal aj po rozvode a ďalšom odlúčení s Marlou Maplesovou. A počas jeho prezidentovania sa stal Mar-a-Lago dokonca centrom svetovej politiky - keď tam Trump prijal napríklad japonského premiéra Šinzó Abeho (66) a čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga (67).

Ale na to, že ide o prezidentovo bydlisko na čiastočný úväzok, sú tu bezpečnostné opatrenia extrémne: „šerifské oddelenie“ si dokonca nainštalovalo vlastnú strážnu vežu a agenti „tajnej služby“ tu pôsobia nepretržite.

Nemec Bernd Lembcke sa 25 rokov stará pre Trumpa o súkromný klub ako generálny manažér: ročný poplatok pre členov je 100 000 dolárov plus 14 000 dolárov na iné výdaje. Hostia tam musia ročne minúť najmenej 2 000 dolárov.

Či tu bude čoskoro opäť častejšie vidieť aj samotného Trumpa ako súkromného občana a nie ako prezidenta - o tom sa rozhodne o dva týždne ...

Viac o téme: LuxusRezidenciaDonald TrumpFloridaMar-a-Lago
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu