Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rakúsky šéf diplomacie Alexander Schallenberg bol pozitívne testovaný na KORONAVÍRUS

Alexander Schallenberg
Alexander Schallenberg (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

VIEDEŇ - Rakúsky minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg bol pozitívne testovaný na nový druh koronavírusu. Pre agentúru APA to v sobotu ráno oznámila jeho hovorkyňa. 

Šéf rakúskej diplomacie nemá podľa slov hovorkyne momentálne žiadne príznaky ochorenia COVID-19 a nachádza sa v domácej karanténe. Všetci jeho spolupracovníci a prvotné kontaktné osoby nastúpili okamžite do izolácie a v priebehu soboty sa takisto podrobia testom na prítomnosť koronavírusu SARS-CoV-2.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Minister, u ktorého sa nákaza potvrdila po piatkovom rutinnom testovaní, sa v stredu zúčastnil na zasadnutí rady ministrov, ako aj na pléne Národnej rady. Keďže Schallenberg a ostatní členovia vládneho kabinetu mali na sebe rúška, zdravotnícke úrady označili i osoby, ktoré boli s ministrom v priamom kontakte, za druhotné kontakty, čiže s nízkym rizikom vystaveniu nákaze. Platí to teda aj pre poslancov a spolupracovníkov, s ktorým bol Schallenberg v parlamente v priamom kontakte.

Z preventívnych dôvodov budú však v sobotu napriek dodržaniu opatrení testovaní všetci členovia rakúskej vlády. APA uvádza, že je možné, že minister Schallenberg sa nakazil počas pondelňajšieho zasadnutia Rady EÚ v Luxemburgu.

Viac o téme: Test Minister zahraničných vecíInfekciaRakúskoKoronavírusCOVID-19Alexander Schallenberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu