Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Maďarsku vyexpedovali vakcíny proti chrípke: Experti vyzvali ľudí na zaočkovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - V maďarských ambulanciách sú od štvrtka k dispozícii vakcíny proti chrípke, oznámila v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová. Zdôraznila, že očkovanie je pre obyvateľstvo zdarma a vakcína môže byť prospešná v boji proti pandémii nového druhu koronavírusu.

Pre spravodajský server Index.hu experti potvrdili, že zaočkovaní vakcínou proti chrípke budú zrejme lepšie chránení aj proti koronavírusu. Müllerová vyzvala najmä osoby z rizikových kategórií z hľadiska nákazy koronavírusom, aby sa dali zaočkovať. Zdôraznila, že vakcína proti chrípke síce nechráni proti koronavírusu, ale že obe infekcie napádajú dolné dýchacie cesty, preto je dôležité chrániť sa aspoň proti jednému vírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nákazu novým druhom koronavírusu za uplynulých 24 hodín potvrdili 950 ľuďom. V súvislosti s ochorením COVID-19 zaznamenali úmrtie 29 chronicky chorých pacientov. Od vypuknutia pandémie v Maďarsku dosiahol počet potvrdených prípadov infekcie 41.732 a počet úmrtí 1052. Z nákazy sa zotavilo 12.628 ľudí. Aktívnych prípadov nákazy je 28.052, z toho 33 percent v Budapešti. Hospitalizovaných je 1555 pacientov, na umelej pľúcnej ventilácii je 167 chorých.

Viac o téme: ChrípkaOčkovanieVýzvaExpertiMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu