Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Doposiaľ najmladšou obeťou KORONAVÍRUSU v Maďarsku je 20-ročný pacient: Mal vážne ochorenia

 Lekár v špeciálnom ochrannom odeve  sa rozpráva s pacientom infikovaným novým typom koronavírusu
Lekár v špeciálnom ochrannom odeve sa rozpráva s pacientom infikovaným novým typom koronavírusu (Zdroj: TASR/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

BUDAPEŠŤ - Medzi 33 úmrtiami súvisiacimi s ochorením COVID-19 za posledný deň v Maďarsku evidujú aj doposiaľ najmladšiu obeť. Je ňou 20-ročný pacient, ktorý podľa šéfky Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecílie Müllerovej mal veľmi vážne ochorenie s mimoriadne rýchlym vývojom.

Müllerová v piatok po rokovaní operačného štábu uviedla, že všetkých 33 zosnulých trpelo ochoreniami, u ktorých nákaza novým druhom koronavírusu urýchlila úmrtie. Podľa vládneho servera koronavirus.gov.hu bol 20-ročný mladík po transplantácii kostnej drene a trpel chronickou obezitou i anémiou.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V súvislosti s ochorením COVID-19 zaznamenali v uplynulých 24 hodinách v Maďarsku rekordných 33 úmrtí; všetko boli chronicky chorí pacienti. Nákazu novým druhom koronavírusu potvrdili v 1293 prípadoch. Celkový počet nakazených od vypuknutia epidémie koronavírusu stúpol na 43.025, počet úmrtí sa zvýšil na 1085. Z infekcie sa zotavilo 13.134 ľudí. V nemocniciach ošetrujú 1642 pacientov s ochorením COVID-19. Na umelej pľúcnej ventilácii je 171 chorých.

Viac o téme: ObeťMaďarskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu