Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Poslanci BSK budú rokovať elektronicky: Videokonferenciu má v zálohe aj magistrát

Primátor Bratislavy Matúš Vallo
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bude v piatok (16. 10.) rokovať prvýkrát vo svojej histórii elektronicky. Dôvodom je zhoršujúca sa situácia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na Slovensku. Bratislavský mestský parlament, ktorý ma rokovať budúci týždeň, plánuje zasadnutie zatiaľ v bratislavskej Starej tržnici. Ako záložné riešenie má však tiež videokonferenciu.

Poslanci Zastupiteľstva BSK budú v piatok hlasovať prostredníctvom systému, ktorý navrhli a vyvinuli zamestnanci Úradu BSK. "Systém v premiére otestovali poslanci na spoločnom rokovaní komisií zastupiteľstva v stredu (14. 10.)," informovala hovorkyňa kraja Lucia Forman.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zasadnutie bratislavského mestského zastupiteľstva je plánované 22. októbra, avšak nie v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, ale v neďalekej Starej tržnici na Námestí Nežnej revolúcie. Tam bratislavskí mestskí poslanci rokovali aj počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu. Do Primaciálneho paláca sa zasadnutie mestského parlamentu presunulo len v septembri.

"V prípade zhoršenia epidemiologickej situácie bude zasadnutie realizované prostredníctvom videokonferencie. Je to predbežný plán, v prípade, že sa bude konať zmena, budeme o tom informovať," povedala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Viac o téme: PandémiaRokovanie BratislavaSlovenskoKoronavírusMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu