Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Rakúsku pribudlo viac ako 1500 infikovaných: Kurz vyzýva na sprísnenie opatrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Až 1552 infikovaných koronavírusom pribudlo vo štvrtok v Rakúsku. Krajina tak po stredajšom najvyššom dennom prírastku 1346 nakazených opäť prekonala svoj rekord od začiatku pandémie. Informoval o tom denník Kurier.

Rakúsko eviduje doteraz 877 úmrtí - za 24 hodín pribudlo ďalších päť obetí na životoch. Aktuálne je koronavírusom nakazených 12.549 ľudí. Najviac nakazených (480) znova hlásila Viedeň a vysoké prírastky udávajú aj Tirolsko (295), Dolné Rakúsko (242) a Horné Rakúsko (224). Celkovo v Rakúsku pozitívne testovali 60.224 osôb. Vykonaných bolo 1.881.485 testov. Do štvrtkového dopoludnia sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 46.798 ľudí.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz vzhľadom na stúpajúci počet nakazených apeloval na jednotlivé spolkový krajiny, aby sprísnili zavedené opatrenia na boj s novým koronavírusom. "Teraz ide o to, aby tie spolkové krajiny, ktoré sú najviac zasiahnuté, cielene prijímali opatrenia v rizikových regiónoch, pretože od určitého okamihu tam už úrady nebudú môcť vykonávať ani rýchlotesty ani dohľadávať kontakty nakazených," zdôraznil Kurz.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"V niekoľkých mestách a krajinách Európy vidíme masívne šírenie vírusu, čo si vyžaduje, aby sa proti nemu bojovalo veľmi dôraznými opatreniami," napísal Kurz v texte, ktorý mala k dispozícii agentúra APA. "Každému v krajine musí byť jasné - situácia je vážna," povedal Kurz na margo vývoja pandémie v Rakúsku. Dodal, že v niektorých spolkových krajinách sú počty infikovaných "veľmi alarmujúceho rozsahu".  

Kancelár sa obrátil vo svojej výzve aj na obyvateľov Rakúska: "Apelujem na všetkých ľudí v krajine, aby situáciu brali vážne a dodržiavali opatrenia." Nasledujúce týždne podľa jeho slov ukážu, či je možné šírenie vírusu spomaliť a zastaviť, alebo či pandémia napácha v oblastiach zdravotného systému, pracovných miest a podnikov v krajine ešte väčšie škody.

Viac o téme: OpatreniaRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu