Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Holandsko zavádza čiastočný lockdown: Chcú spomaliť nárast infikovaných KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko)

AMSTERDAM - Holandská vláda v stredu zavedie čiastočný lockdown a zatvorí miestne reštaurácie a bary, aby tak spomalila nárast prípadov ochorenia COVID-19 v krajine, informovala v utorok agentúra AP.

Holandský premiér Mart Rutte uviedol, že krajina sa musí "dostať o krok bližšie k úplnému lockdownu", lebo len málo európskych krajín zaznamenalo taký prudký nárast ochorení COVID-19 ako Holandsko.  Za posledný týždeň, počínajúc minulým utorkom, v krajine zaznamenali 43.903 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo predstavuje približne 60-percentný nárast oproti predošlému týždňu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vláda sa taktiež rozhodla zakázať predaj alkoholu po 20.00 h, aby tak obmedzila spoločenský kontakt. Po tom, čo premiér niekoľko mesiacov odmietal nariadiť povinné nosenie rúška, vyhlásil, že pre osoby staršie ako 13 rokov sú rúška vo vnútorných priestoroch povinné. Nariadenia vstúpia do platnosti v stredu večer. Vláda ďalej vyhlásila, že každá holandská domácnosť môže prijať najviac troch návštevníkov za deň. Obyvatelia by zároveň mali obmedziť cestovanie verejnou dopravou na minimum. Podľa oficiálnych údajov doposiaľ v krajine zaznamenali 6587 úmrtí spojených s koronavírusom.

Viac o téme: HolandskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu