Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS V Holandsku už tri dni klesá počet infekcií: Pribúdajú však hospitalizovaní

Koronavírus v Holandsku
Koronavírus v Holandsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Peter Dejong)

AMSTERDAM - Počet pozitívnych výsledkov testov na nový typ koronavírusu v Holandsku klesá už tretí deň po sebe. Počet pacientov hospitalizovaných s ochorením na COVID-19 tam však naopak stále rastie, čo tamojšiu vládu núti uvažovať o zavedení ďalších mimoriadnych epidemiologických opatrení, ktoré zrejme budú platiť od 5. novembra. Uviedol v utorok spravodajský server DutchNews.nl.

Podľa najnovších údajov holandskej agentúry pre verejné zdravie RIVM bolo v pondelok pozitívne otestovaných 8306 ľudí. Ide o 25-percentný pokles nových prípadov infekcie v porovnaní s uplynulým piatkom, keď bolo zaznamenaných vyše 11.000 prípadov; a tiež 20-percentný pokles oproti minulému pondelku. Počet nových hospitalizácií však neklesá, skôr naopak, čo podľa DutchNews.nl vedie k domnienke, že vláda od štvrtka (5.11.) pristúpi k ďalším mimoriadnym opatreniam obmedzujúcim každodenný život Holanďanov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V pondelok sa v holandských nemocniciach z dôvodu ochorenia COVID-19 nachádzalo 2493 pacientov, z toho 583 osôb bolo na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Najvyššia koncentrácia nakazených vírusom SARS-CoV-2 je v rámci Holandska momentálne v Rotterdame, ktorý za posledných 24 hodín zaznamenal 508 nových prípadov, kým v Amsterdame ich bolo 322 a v Haagu 272. Rotterdamská nemocnica Maasstad medzitým oznámila, že pilotný projekt zameraný na možné predčasné prepustenie pacientov s koronavírusom do domácej liečby, bol úspešný.

Vybraná skupina 45 pacientov bola liečená v domácom prostredí pomocou aplikácie, ktorá sledovala ich hladinu kyslíka v krvi, teplotu a tiež akékoľvek nové príznaky ochorenia. "Všetci pacienti, ktorí sú stabilní, s tým, že potrebujú dva litre kyslíka alebo aj menej a sú digitálne gramotní, majú nárok na domácu monitorovanú liečbu," opísala novú liečebnú schému pľúcna špecialistka Gea Helfrichová.

Viac o téme: HospitalizovaníHolandskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu