Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Talianska vláda uvažuje nad zavedením povinného celoštátneho nosenia rúšok vonku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Riccardo De Luca)

RÍM - Talianska vláda uvažuje nad celoštátnym zavedením povinného nosenia rúšok vonku, pretože ľudí nakazených novým druhom koronavírusu už deväť týždňov neustále pribúda. V pondelok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Niekoľko jednotlivých talianskych regiónov už zaviedlo povinné nosenie rúšok vo vonkajších priestoroch a snažia sa tak zastaviť nové prudké šírenie koronavírusu. V nedeľu Taliansko zaznamenalo ďalších 2578 potvrdených prípadov nákazy, čo je oveľa menej než nové denné prírastky hlásené v susednom Francúzsku či Španielsku - napriek tomu situácia vyvoláva obavy, pretože Taliansko bolo na začiatku pandémie hlavným ohniskom nákazy v Európe.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Za nedeľu zaznamenali v Taliansku aj ďalších 18 úmrtí, celkovo ich krajina zistila 35.986, čo je druhý najvyšší počet v Európe po Británii. Minister zdravotníctva Roberto Speranza povedal pre televíznu stanicu RAI 3, že vláda uvažuje nad nariadením povinného nosenia rúšok vonku, lebo po znovuotvorení škôl chce zabrániť špirálovému stúpaniu infekcií a ich vymknutiu sa spod kontroly.

So školami sa spája 900 prípadov nákazy a 14 zhlukov infekcie len za posledný týždeň. Zdravotnícke úrady však vo svojej týždennej monitorovacej správe uviedli, že ešte potrvá určitý čas, kým spoznajú úplný vplyv znovuotvorenia škôl na krivku nákazy.

Viac o téme: NákazaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu