Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS v Maďarsku, pribudlo 894 infikovaných a osem úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých 24 hodinách potvrdili v Maďarsku nákazu novým druhom koronavírusu 894 osobám. V súvislosti s chorobou COVID-19, spôsobovanou týmto vírusom, evidovali osem úmrtí, informoval v stredu vládny server koronavirus.gov.hu.

Počet nakazených stúpol na 26.461 a úmrtí na 765. Z nákazy sa zotavilo 5890 ľudí. Aktuálny počet potvrdených nakazených je 19.806, z nich 37 percent pochádza z Budapešti. V Súčasnosti je COVIDom-19 hospitalizovaných 773 pacientov, na umelej pľúcnej ventilácii je z napojených 54 chorých.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V utorok šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová vyhlásila, že dynamika koronavírusovej epidémie v Maďarsku sa vyvíja priaznivo - denný prírastok nakazených sa spomaľuje a preto už nie je potrebné ďalej sprísňovať existujúce opatrenia. V uplynulých dňoch rastie počet nakazených denne už len o dve percentá.

Vláda od 21. septembra nariadila prísnejšie podmienky nosenia rúšok. Kabinet v stredu prerokuje otázku predĺženia dočasných kontrol na vnútorných schengenských hraniciach Maďarska v rámci opatrení na ochranu proti šíreniu nákazy koronavírusu.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu