Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS V Bruseli obmedzia otváracie hodiny barov, kaviarní i pohostinstiev

Ľudia v uliciach Bruselu
Ľudia v uliciach Bruselu (Zdroj: TASR/AP Photo/Francisco Seco)

BRUSEL - Otváracie hodiny barov a kaviarní v Bruseli budú v dôsledku šírenia nového koronavírusu od pondelkového večera obmedzené. Zakázaná je tiež konzumácia jedál a nápojov v pouličných stánkoch s občerstvením. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Všetky bary a kaviarne musia byť medzi 23.00 h a 6.00 h zatvorené. Akékoľvek ďalšie podniky predávajúce nápoje alebo jedlo budú zatvorené od 22.00 h. Podľa belgických médií tamojšie úrady zvažovali zaviesť uzavretie barov a kaviarní už od 22.00 h, avšak tento návrh bol zamietnutý s cieľom vyjsť v ústrety podnikom, ktoré už v dôsledku pandémie zaznamenali veľké straty.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa belgickej federácie kaviarní totiž nemusí polovica z 12.000 barov v krajine prežiť krízu spôsobenú pandémiou. Miestne úrady tiež oznámili zvýšenie testovacích kapacít v celom meste a budú presadzovať zhromažďovanie iba s účasťou maximálne desiatich osôb.

Od začiatku pandémie zaznamenali v Belgicku viac ako 114.000 prípadov nákazy novým koronavírusom vrátane 9980 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19. V posledných týždňoch pribúdalo najviac prípadov nákazy práve v Bruseli.

Belgicko napriek prudkému nárastu nových prípadov nákazy koronavírusom ruší od 1. októbra povinné nosenie rúšok vo vonkajších priestoroch. Zároveň z doterajších 14 dní skrátilo na sedem obdobie samoizolácie pre ľudí, ktorí boli v kontakte s osobou s ochorením COVID-19.

Viac o téme: PandémiaBruselKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu