Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalší politik v domácej karanténe: Nemecký minister prišiel do kontaktu s osobou s KORONAVÍRUSOM

Peter Altmaier
Peter Altmaier (Zdroj: SITA/Bernd von Jutrczenka/Pool via AP)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier je v karanténe. Ide už o druhého člena spolkovej vlády, ktorý je aktuálne v domácej izolácii, keďže prišiel do kontaktu s osobou s potvrdenou nákazou novým druhom koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Altmaier sa v pondelok v Berlíne stretol so svojimi rezortnými kolegami z členských štátov EÚ. V stredu večer na Twitteri uviedol, že spolupracovník jedného z ministrov, ktorý bol na tomto stretnutí, mal pozitívny výsledok testu na koronavírus. Altmaier sa preto rozhodol ísť preventívne do domácej karantény. Nemecký minister hospodárstva dodal, že medzičasom jeden test na COVID-19 podstúpil, pričom mal negatívny výsledok.

Do domácej karantény išiel v stredu aj nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas, keďže nákaza novým druhom koronavírusu sa potvrdila u jedného z jeho ochrankárov. Aj Maasov prvotný test bol negatívny, pripomína AFP. V domácej karanténe bola ešte v marci počas začínajúcej pandémie aj nemecká kancelárka Angela Merkelová. V izolácii vtedy strávila dva týždne po tom, ako prišla do styku s lekárom, ktorý mal pozitívny test na koronavírus. Výsledky všetkých jej testov však boli negatívne.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Nemecko síce pandémiu zvláda oveľa lepšie ako jeho susedia, v ostatnom čase tam však výraznejšie stúpa počet nových prípadov nákazy, pričom denné prírastky infikovaných tam aktuálne dosahujú čísla z apríla. Podľa údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) pribudlo v Nemecku za posledných 24 hodín 2143 nových prípadov nákazy a 19 súvisiacich úmrtí. Vo viacerých častiach krajiny sprísňujú v dôsledku nárastu prípadov epidemiologické opatrenia.

Viac o téme: KaranténaNemeckoKoronavírusPeter Altmaier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu