Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nemecko hlási 2194 infikovaných: Je to druhé najvyššie číslo od polovice apríla

Ľudia na letisku v nemeckom Frankfurte
Ľudia na letisku v nemeckom Frankfurte (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

BERLÍN - Nemecko oznámilo vo štvrtok ráno 2194 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je druhý najvyšší denný nárast od polovice apríla. S odvolaním sa na údaje Inštitútu Roberta Kocha (RKI) o tom informovala agentúra DPA.

Nad 2000 stúpol počet pozitívne testovaných osôb naposledy 21. augusta. Vrchol pandémie a najvyššie prírastky nakazených zaznamenalo Nemecko koncom marca a začiatkom apríla, keď ich bolo viac ako 6000. Odvtedy sa ich počet priebežne znižoval, avšak koncom júla začal opäť narastať. Nemecko celkovo eviduje už 265.857 nakazených a 9371 úmrtí, pričom do štvrtku boli hlásené tri ďalšie obete na životoch. Ochorenie COVID-19 podľa odhadov RKI prekonalo už 237.300 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Situácia je momentálne vážna najmä v štyroch bavorských regiónoch - ide o mestá Würzburg, Kulmbach, Kaufbeuren a Garmisch-Partenkirchen, píše denník Die Welt. V posledných mesiacoch sa v Nemecku koronavírusom nakazili predovšetkým mladí ľudia, ktorí sú menej ohrození ťažkým priebehom respiračného ochorenia COVID-19. RKI však v utorok upozornil na to, že čoraz viac sa nákaza vyskytuje aj u starších osôb nad 80 rokov.

"Od minulého týždňa je viditeľný ľahký nárast prípadov nákazy u starších vekových skupín; tento priebeh je potrebné pozorne sledovať," uviedol RKI. Ak by totiž došlo k nakazeniu rizikových skupín obyvateľstva, bude potrebné počítať s vyšším počtom hospitalizovaných, ako aj nárastom úmrtí.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyNemeckoBerlínKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu