Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Nemecko hlási ďalších infikovaných: Je ich najviac od apríla

Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn
Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

BERLÍN - Nemecko za 24 hodín zaznamenalo 2297 nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, čo je najvyšší denný prírastok od apríla. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na sobotňajšie údaje Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

RKI tieto údaje oznámil v sobotu ráno, uvádza na svojej webovej stránke denník Die Welt. Najviac prípadov Nemecko hlásilo v období na konci marca a začiatku apríla, keď denné prírastky v počte nakazených dosahovali viac ako 6000 osôb, pripomína DPA. Počet pozitívne testovaných začal opäť stúpať od konca júla.

V krajine podľa údajov RKI od začiatku pandémie zaznamenali 270.070 prípadov nákazy. Za posledných 24 hodín v Nemecku v spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo šesť osôb, čím sa celkový počet úmrtí zvýšil na 9384. Približne 239.800 ľudí sa z ochorenia vyliečilo.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Nášmu zdravotníckemu systému sa v tejto chvíli darí situáciu zvládať dobre, vývoj v Európe je však znepokojivý," oznámil na Twitteri nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn. Spahn obyvateľov krajiny požiadal, aby dodržiavali hygienické opatrenia.

Viac o téme: NemeckoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu