Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia identifikovala obete vrážd pri Toronte: Útočník zabil otca s deťmi a potom seba

K incidentu došlo približne o 1.20 h (7.20 h SELČ) v piatok ráno, keď viacerí susedia nahlásili streľbu.
K incidentu došlo približne o 1.20 h (7.20 h SELČ) v piatok ráno, keď viacerí susedia nahlásili streľbu. (Zdroj: Twitter/CHCH News)

OSHAWA - Polícia v kanadskom meste Oshawa blízko Toronta identifikovala obete piatkových vrážd, keď útočník zastrelil štyroch svojich príbuzných, jedného zranil a následne spáchal samovraždu. Informoval o tom v pondelok spravodajský portál CBC.ca.

Obeťami sú 50-ročný Chris Trainor a jeho tri deti - Bradley (20), Adelaide (15) a Joseph (11). V nemocnici s vážnymi zraneniami leží ich matka Loretta (50), ktorá je učiteľkou v miestnej škole. Páchateľom bol 48-ročný Michael Lapa s trvalým pobytom vo Winnipegu v štáte Manitoba.

Vyšetrovatelia uvádzajú, že Lapa prišiel k svojim príbuzným neohlásene. Susedia uviedli, že Lapovo auto s manitobskou poznávacou značkou, ktoré stálo na mieste činu, údajne predtým nikdy nevideli. K incidentu došlo približne o 01.20 h (07.20 h SELČ) v piatok ráno, keď viacerí susedia nahlásili streľbu.

Polícia nešpecifikovala Lapov vzťah k obetiam. Uviedla iba, že išlo o "príbuzného". Údajne ide o Lorettinho brata. Známy nie je ani motív konania, ktorý polícia naďalej vyšetruje. Vyšetrovatelia vyzvali každého, kto má informácie o páchateľovi alebo iných skutočnostiach súvisiacich so zločinom, aby ich kontaktoval.  

Po ďalších páchateľoch polícia nepátra. Nehrozí ani ďalšie nebezpečenstvo v miestnej komunite. "Je to hrozné. Nikdy by ste nečakali, že sa niečo takéto môže stať, najmä nie v tejto štvrti. Je tu veľmi pokojne," uviedla Liz McIntoshová, ktorá žije v dome vedľa miesta činu.

Viac o téme: útočníkVraždyPolícia KanadaTorontoOshawa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu