Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia vyšetruje údajný antisemitský útok v Heidelbergu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HEIDELBERG - Polícia v meste Heidelberg v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko vyšetruje údajný antisemitský útok, ktorý sa odohral v sídle miestneho študentského spolku. Informovala o tom v utorok prokuratúra v Mannheime, píše agentúra DPA.

K útoku na 25-ročného študenta malo dôjsť 29. augusta na oslave zorganizovanej vysokoškolským študentským spolkom Normannia. Mladíka, ktorý má židovský pôvod, účastníci stretnutia podľa obvinení bili opaskami po nohách a chrbte, hádzali doň mince zasypali ho antisemitskými urážkami. Muž, ktorý utrpel ľahké zranenia, prípad oznámil na polícii.

Vyšetrovanie trestného činu ublíženia na zdraví sa aktuálne zameriava na sedem mužov a jednu ženu, ktorí boli medzi 27 účastníkmi oslavy. Polícia počas prehliadky 2. septembra zaistila rozsiahly dôkazový materiál, píše na svojej webovej stránke regionálny denník Rhein-Neckar-Zeitung (RNZ).

Bývalý člen tohto hnutia pre RNZ uviedol, že sídlo spolku, kde došlo aj k aktuálnemu incidentu, slúžilo v minulosti ako miesto pre schôdzky stúpencov krajne pravicovej scény. Pravidelné stretnutia tam údajne stále organizuje i pravicové extrémistické hnutie identitárov.

Hovorca polície v Mannheime Christopher Weselek uviedol, že vyšetrovatelia zatiaľ preverujú, či mal uvedený čin antisemitský motív. "Tento incident berieme mimoriadne vážne," povedal s tým, že na prípade pracuje veľký tím vyšetrovateľov.

Viac o téme: ŽidPolícia HeidelbergAntisemitský útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu