Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo 411 infikovaných: Ide o druhý najvyšší počet počas voľného dňa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike pribudlo v nedeľu 411 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Po sobote je to druhý najvyšší denný nárast počas voľného dňa, vyplýva z údajov ministerstva zdravotníctva. Informoval o tom v pondelok spravodajský portál Novinky.cz.

V sobotu pribudlo v ČR 508 prípadov, v piatok 798 prípadov, vo štvrtok 679 a v stredu 649. Aktuálne sa z ochorenia COVID-19 v Česku lieči 8667 pacientov. V nemocniciach je hospitalizovaných 204 infikovaných. Za nedeľu sa však zvýšil počet obetí infekcie o tri prípady na celkových 436.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od počiatku pandémie sa nakazilo 28.156 osôb, z ktorých a už 19.053 ľudí vyliečilo. Najviac nakazených za posledný týždeň v prepočte na 100.000 obyvateľov registrovali v okrese Pelhřimov, nasledujú okres Hodonín, hlavné mesto Praha a okresy Tábor a Třebíč.

Rastúci počet prípadov súvisí s častejším a cielenejším testovaním. Od utorka do štvrtka sa denný počet testov pohyboval okolo 11.000, v piatok laboratóriá spracovali viac ako 12.900 vzoriek, čo je doterajšie maximum, napísali Novinky.cz.

Viac o téme: ČeskoPandémiaŠtatistikyPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu