Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Česká vláda poskytne volebným miestnostiam milióny rúšok, pomôže aj seniorom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Pre účely hlasovania v októbrových krajských a senátnych voľbách česká vláda poskytne volebným miestnostiam 3,2 milióna rúšok. Informoval o tom v pondelok premiér Andrej Babiš, píše spravodajský portál iDNES.cz.

Vláda v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie tiež do troch dní prostredníctvom pošty doručí seniorom respirátory, oznámil Babiš počas rokovania kabinetu formou videokonferencie. Minulý týždeň premiér avizoval, že vláde navrhne, aby štát zhruba trom miliónom seniorov rozdal zo svojich zásob respirátory a rúška. Štát má teraz podľa Babiša vo svojich skladoch a objednaných približne 13 miliónov respirátorov FFP2 a 75 miliónov rúšok.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Aktuálne sa z ochorenia COVID-19 v Česku lieči 8667 pacientov. V nemocniciach je hospitalizovaných 204 infikovaných. Od počiatku pandémie sa nakazilo 28.156 osôb, z ktorých a už 19.053 ľudí vyliečilo. Najviac nakazených za posledný týždeň v prepočte na 100.000 obyvateľov registrovali v okrese Pelhřimov, nasledujú okres Hodonín, hlavné mesto Praha a okresy Tábor a Třebíč.

Viac o téme: OpatreniaČeskoAndrej BabišKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu