Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS v Česku: Minister zdravotníctva Vojtěch je v karanténe, Babiš ju podstúpiť nemusí

Predseda vlády ČR Andrej Babiš
Predseda vlády ČR Andrej Babiš (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PRAHA - Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch aj ďalší pracovníci jeho rezortu, ktorí boli v kontakte s hlavnou hygieničkou ČR Jarmilou Rážovou nakazenou novým koronavírusom, išli do karantény a v priebehu dňa podstúpia tiež testy na prítomnosť ochorenia COVID-19.

Karanténa sa však nakoniec netýka premiéra Andreja Babiša ani ďalších zamestnancov úradu vlády, ktorí sa s Rážovou tiež stretli, píše spravodajský portál iDNES.cz. Časť pracovníkov ministerstva zdravotníctva bude z preventívnych dôvodov pracovať z domova. Testy podstúpia tí, ktorí s ňou boli dlhšie než 15 minút, čo sa okrem iných týka aj premiéra Andreja Babiša.

Babišovi ani ďalším ľuďom z úradu vlády, ktorí sa s Rážovou stretli, však karanténa nehrozí. Rozhodla o tom riaditeľka pražskej hygienickej stanice Zdeňka Jágrová. Pri rokovaní totiž sedeli v dostatočnej vzdialenosti a dodržali aj ďalšie preventívne opatrenia. Premiér preto svoj ďalší program nemení. "Takmer všade nosím respirátor, v miestnosti sa vetralo a boli tam aj vysoké stropy," uviedol Babiš.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa ministerstva zdravotníctva sa nachádza Rážová v domácej izolácii. Hygienici momentálne hľadajú osoby, ktoré boli s Rážovou v dlhšom a bližšom kontakte. To sa týka napríklad aj novinárov, ktorí sa zúčastnil na akcii, kde bola predstavovaná aplikácia eRouška. Práve na tejto akcii bola prítomná aj hlavná hygienička.

Viac o téme: VládaČeskoAndrej BabišKoronavírusAdam Vojtěch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu