Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hurikán Laura napáchal veľa škôd: V Louisiane si doteraz vyžiadal šesť obetí

 Hurikán Laura spôsobil v štáte Louisiana zosuvy pôdy a škody napáchal aj v priemyselnom meste Lake Charles Zobraziť galériu (2)
Hurikán Laura spôsobil v štáte Louisiana zosuvy pôdy a škody napáchal aj v priemyselnom meste Lake Charles (Zdroj: SITA/AP/Louisiana National Guard )

LAKE CHARLES - Hurikán Laura si doteraz podľa predstaviteľov štátu Louisiana vyžiadal šesť obetí. Informovala o tom v noci na piatok agentúra AP.

Medzi obeťami bol 24-ročný muž, ktorý zomrel vo svojom dome po otrave oxidom uhoľnatým. Ďalší muž sa utopil po tom, čo ku dnu klesla loď, na ktorej sa plavil. Ešte predtým vo štvrtok prišlo o život 14-ročné dievča v meste Leesville, keď na mobilný dom jej rodiny spadol strom, oznámil úrad miestneho šerifa.

Hurikán Laura, ktorý vo štvrtok niekoľko hodín po tom, čo zasiahol pevninu USA, zoslabol zo štvrtej na tretiu kategóriu, spôsobil v štáte Louisiana zosuvy pôdy a škody napáchal aj v priemyselnom meste Lake Charles. Viac než 875.000 ľudí tam zostalo bez dodávok energie.

 Hurikán Laura spôsobil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Louisiana National Guard )

Mnohé budovy sa čiastočne zrútili, vietor vytrhával okná a rozlámal stromy. Guvernér Louisiany John Bel Edwards však na tlačovej konferencii povedal, že hurikán Laura našťastie nespôsobil "absolútne katastrofické" škody, akých sa obávali. Napriek tomu však podľa jeho slov išlo o "obrovské škody".

Miestne úrady vydali nariadenia na evakuáciu tisícov obyvateľov Louisiany a Texasu. Hurikán Laura predtým spôsobil záplavy na Haiti a v Dominikánskej republike, ktoré si vyžiadali najmenej 25 obetí na životoch.

Viac o téme: ObeteHurikánUSALauraLouisiana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu