Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Druhý deň zjazdu republikánov: Pompeo, Eric Trump a prvá dáma vyjadrili podporu Donaldovi Trumpovi

Prvá dáma Melania Trumpová svojho manžela vo svojom príhovore označila za najlepšiu nádej pre budúcnosť Ameriky. Zobraziť galériu (3)
Prvá dáma Melania Trumpová svojho manžela vo svojom príhovore označila za najlepšiu nádej pre budúcnosť Ameriky. (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo prehovoril na nominačnom zjazde Republikánskej strany prostredníctvom videa z pracovnej cesty v Jeruzaleme. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Pompeo hovoril o svojej žene a synovi a pochválil prezidenta Donalda Trumpa. "Sú vo väčšom bezpečí a ich sloboda je istejšia, pretože prezident Trump uskutočňuje svoju víziu Amerika na prvom mieste (America First)," povedal.

Vo svojom príhovore sa takisto zameral na zahraničnú politiku vrátane Iránu, Číny a Severnej Kórey. Pompeov prejav porušil desaťročia pretrvávajúcu tradíciu, na základe ktorej sa ministri zahraničných vecí vyhýbajú vystúpeniam súvisiacich s domácou politikou, uviedla agentúra AP.

Prvá dáma Melania Trumpová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Prvá dáma Melania Trumpová svojho manžela vo svojom príhovore z Bieleho domu označila za najlepšiu nádej pre budúcnosť Ameriky. Trumpová podľa DPA takisto vyjadrila súcit s ľuďmi, ktorí trpia v dôsledku pandémie koronavírusu a vyjadrila sa aj k protestom proti rasizmu, ktoré v USA prebiehajú. Prezidentov syn Eric Trump varoval, že Trumpov demokratický protikandidát Joe Biden by bol slabochom pre komunistickú Čínu a "obrovskou úľavou" pre teroristov.

Prezidentov syn Eric Trump
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

Americká Republikánska strana v pondelok na svojom nominačnom zjazde oficiálne nominovala úradujúceho prezidenta Trumpa za svojho prezidentského kandidáta v novembrových voľbách. Republikánsky zjazd sa začal v pondelok v meste Charlotte v štáte Severná Karolína. Podujatie však prebieha v obmedzenom rozsahu z dôvodu pandémie koronavírusu SARS-CoV-2.

Viac o téme: PodporaZjazdRepublikániDonald TrumpEric TrumpMelania TrumpováMike Pompeo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu